Armytek Barracuda PRO v2 XHP35 HI är den senaste versionen av Armyteks söklampa som även lämpar sig för jakt och taktiskt bruk. Den är utrustad med ett Cree XHP35 HI-chip och ger 1850 LED-lumen (ca 1500 OTF-lumen enligt ANSI/NEMA FL1-standard). Detta i kombination med en slät, djup reflektor ger en extrem räckvidd på 800 meter, trots att den väger in under 300 gram komplett med batteri (med den kortare batteri-tuben monterad).  Prestandasiffrorna gäller den kallvita (5500K) versionen. Den varmvita (4000K) ger ca 1390 OTF-lumen och når 775 meter. Detta är den mest långskjutande lampan vi har, bland de som passar i ett normalt vapenfäste, då lampkroppen är 2.54 cm (1 tum) i diameter. OBS! Kort batteri-tub för ett batteri medföljer och är perfekt för att kapa vikt vid vapenmontering!

Ljusbilden är tajt, med väldigt koncentrerad "hotspot" och lite mindre spilljus. Tack vare de många olika ljuslägena, så går den dock utmärkt att använda även på närmare håll.

Om du vill ha en mjukare ljusbild och lite mer spilljus, men i övrigt samma tuffa utförande, så rekommenderar vi dig att titta närmare på Armytek Viking PRO v3 XHP50

Användargränssnittet är enkelt: Tryck in strömbrytaren lite grann för att tända lampan, släpp och upprepa för att byta ljusläge och tryck in helt till ett "klick" hörs, för att stanna kvar på/använda det valda ljusläget. Om du stänger av lampan och trycker in knappen igen, efter ett par sekunder, så startar lampan på det sist valda läget. I detta läget är lamphuvudet lossat ca 1/8 varv. Vrider man åt det så når man MAX-läget. Med lamphuvudet åtdraget är det alltid MAX som gäller oavsett om man tänder momentant, eller trycker in strömbrytaren helt.

Detta är bland det tuffaste vi har som enkelt går att vapenmontera, samtidigt som man får bra tryck i ljuset och extrem räckvidd. Suverän motståndskraft mot fukt och stötar i kombination med den 10-åriga garantin, gör Armytek Viking PRO v3 XHP50 till ett säkert val för alla som ställer krav på sin utrustning. Fjärrströmbrytare finns självklart bland tillbehören!

Ficklampan drivs normalt av två st 18650-batteri (ingår ej), men fungerar även med 1x18650 Li-Ion / 2xR123 Li-Ion / 2xCR123A (kort batteri-tub ingår också) / 4 xR123 / 4 x CR123 och har ett stort antal olika ljuslägen att välja mellan: 0.15-1.7-30-150-350-800-1500 lumen samt strobe 1 och 2. Drifttider från 1 tim till 200 dagar  (nämnda siffror gäller den kallvita versionen, 5500K).

Aktiv temperaturövervakning/reglering sker i realtid, så Armytek Viking PRO v3 XHP50 har inga fasta tider för de högsta ljuslägena, utan drifttiden på dessa beror helt enkelt på omgivande temperatur: Om det är väldigt varm där man använder lampan, då blir det förstås snabbare risk för överhettning och ljusflödet sänks automatiskt för att skydda elektroniken. Omvänt gäller vid kalla temperaturer.

Om man ser till räckvidd kontra mått/vikt och tålighet mot fukt/stötar, så presterar Armytek Predator PRO v3 XHP35 HI i topp bland våra ficklampor. Det är en ficklampa som lätt packas ner i en ryggsäck, hängs i bältet eller stoppas ner i benfickan när man behöver bra tryck på lite längre håll, men ändå vill hålla packningen minimal.

Typiskt för Armytek:
Genomtänkta konstruktioner (ofta med en väldigt ren design, utan onödiga detaljer), slät anodisering (den svarta ytan, som är  tjockare än vanligt och matt, för ökat grepp). Jämför detta med andra märken som har blankare finish och cnc-fräst rutmönster (knurling) för att ge bra grepp. Hög klassning vad gäller slagtålighet och vattentäthet (läs mer under tekniska specifikationer), lite ovanligare val av LED-chip i vissa modeller (ex. Cree XP-L, XB-H m fl) och lång garantitid (10 år!).

Nördfakta:
Armytek utvecklar sina modeller i nära samarbete med professionella jägare och yrkesmilitärer. Man använder sig av japanska och amerikanska komponenter i elektroniken och har tillverkningen förlagd i egen fabrik.

Armytek är ensamma om en teknik som kallas för S-Tek driver. Det är namnet på själva styrkretsen som reglerar uteffekten, övervakar LED-chippets temperatur (sänker effekten om temperaturnivån blir kritisk), kompenserar för spänningsfall i batteriet och talar om när batteriet börjar vara tomt mm. Den har olika typer av stabilisering av LED-chippets förmåga att leverera ljusflöde kontra batteriets förmåga att leverera ström. På vissa modeller (ej PRO) kallas stabiliseringen för "STEP". Då ser kurvan för ljusflödet under batteriets livslängd ut ungefär som en trappa i profil. Påminner ungefär om gamla tidens ficklampor, som lyser svagare och svagare tills batteriet är tomt, men här sjunker kurvan stegvis (som en trappa) istället för att vara slät. Hos PRO-modellerna är den fullt digitalt reglerad och lampan lyser då med max ljusstyrka under lite kortare tid och klipper tvärt då batteriet ej längre orkar leverera tillräckligt med energi.

Alla känsliga kretsar sitter skyddade i en aluminiumkapsel som är hermetiskt tillsluten med en speciell massa, som förhindrar all kontakt med omgivningen. Detta gör att alla deras modeller är väldigt tåliga mot fukt och stötar.

Klassificeringen mot fukt är IP68 (högsta IP-klassen för nedsänkning i vatten) och innebär att produkterna minst tål nedsänkning till 10m vattendjup. Som mest tål de minst 5 timmar på 50m vattendjup! Detta uppnås bland annat genom dubbla o-ringar i alla skarvar, en speciellt L-formad packning vid glaset, fina gängor och ett specialutvecklat fett som smörjer/tätar o-ringarna/gängorna.

När det gäller slagtålighet klarar Armyteks modeller som minst fall mot hårt underlag från 10 m höjd och som mest från 30 m höjd!

Levereras med: Ficklampa, hölster, handlovsrem, extra gummihölje till strömbrytaren, extra o-ringar, clips, kortare batteritub för ett batteri och manual. Batterier ingår ej!

10 års produktgaranti.


Skriv en recension

Obs: HTML översätts inte!
    Dålig           Bra

Ficklampa Armytek Barracuda PRO v2 XHP35 HI, 1500 lumen

  • Varumärke: Armytek
  • Artikelnummer: Armytek Barracuda PRO v2 XHP35 HI
  • Lagerstatus: Beställningsvara
  • 1,595 kr

  • Exkl. moms: 1,276 kr